Powered by Smartsupp

A biztonságos közlekedés feltétele az évszaknak megfelelő gumiabroncs

A biztonságos közlekedés feltétele az évszaknak megfelelő gumiabroncs

Van úgy, hogy hajnalonként a hőmérő higanyszála már 7 Celsius fok alá esik ezért érdemes már most betervezni a gumicserét. Ha előre gondolkodunk, és autószervizünket már most felhívjuk időpontért, sok bosszúságtól mentjük meg magunkat.

 

Amikor elindul a szezon, sorbanállással, több napos várakozási idővel kell számolnunk. Amint hűvösebbé válnak a hajnali vagy a késő esti órák, a nyári gumik tapadása már nem biztonságos, így fokozottabban kell figyelnünk a közlekedés során, hiszen a fékút ilyenkor hosszabb, mint azt nyáron megszoktuk.

 

Szervizünkben a hozom-viszem szolgáltatással még egyszerűbb a gumicsere - kollégáink akár munkahelyéről elviszik az autót, és azt munkaidőben vissza is viszik Önnek.

 

Így szabad idejét valóban annak szentelheti, amire vágyik.

További tippjeink

Klímakarbantartás a kora nyári kihívás

Klímakarbantartás a kora nyári kihívás

Az elmúlt hetek zord időjárása után úgy tűnik, végre átveszi az uralmat a meleg – ezáltal pedig az autóban is jócskán megemelkedik a hőmérséklet, akár napon hagyjuk, akár nem. Ilyenkor pedig vagy lehúzzuk az ablakot, vagy beindítjuk a klímát. Amire egyébként szintén megéri egy kis időt szánni, egyrészt azért, hogy működjön, másrészt hogy ne szedjünk össze valami csúnya bakteriális nyavalyát a nyaralás előtt.

Minden, amit a tavaszi gumicseréről tudni érdemes

Minden, amit a tavaszi gumicseréről tudni érdemes

Olyan hirtelen lett 0 fokból 15 fok, hogy bár nyilván felkészülünk a gumicsere-időszakra, mégis szinte meglepetésszerűen ébredtünk rá, hogy itt az idő. Ilyenkor megugrik a szerviz látogatottsága is, reggeltől estig csak gumit cserélünk. Magyarországon azért jellemző, hogy nem mindenki hozza szervizbe az autóját gumit cserélni, főleg ha van elég felnije. Kerék le, kerék fel és kész.

Miért érdemes rendszeresen átvizsgáltatni az autónkat?

Miért érdemes rendszeresen átvizsgáltatni az autónkat?

Ugye te sem csak akkor mész orvoshoz, amikor már túl vagy az első csomag százas zsepin és elszedtél egy doboz aszpirint? Nos az autód sem akkor szeretne csak gondoskodó kezekbe kerülni, ha már nagy a baj. Évente legalább kétszer egyébként is el kell látogass egy szervizbe a gumicsere apropóján és egy jó szervizben részletes átvizsgálási lehetőséget is kérhetsz.