Powered by Smartsupp

Klímakarbantartás a kora nyári kihívás

Klímakarbantartás a kora nyári kihívás

Tudtátok, hogy a nyári megbetegedések egy részét a tisztítatlan klíma okozza? Ugyanis számos baktérium és kórokozó húzódik meg a klíma belsejében, ami üzemen kívüli állapotban remekül szaporodik, hogy aztán az allergén reakciókat, légúti megbetegedéseket okozzon. Ezen felül a tisztítatlan klíma a teljesítményt is csökkenti, hiszen eltömődnek a csövek és a nyílások, így pedig a levegő áramlása is nehézkessé válik. A párologtató felületeket citromsavas sprayvel kezeljük át, hogy minden egyes kórokozót elpusztítsunk. Előnye a vegyszerekhez képest, hogy emberi egészségre ártalmatlan, ráadásul kellemes illatot hagy az autóban.

Évente legalább kétszer azonban nem csak tisztíttatni érdemes a klímát, hanem teljes karbantartást igényel.

Töltés: fontos, hogy figyeljünk a klímaberendezésünk töltöttségére. Ugyanis ha nincs elég gáz a klímánkban, nem csak a teljesítmény csökken, de az energiafelhasználás is jelentősen nő, ami az akksink számára elég rossz hír, ráadásul a klímánk élettartamát is megrövidítheti.

Szűrőcsere: a tisztítással együtt egészségügyi szempontok miatt szintén fontos cserélni a klímaszűrőnket.

Szervizünkben május 1-től június 30-ig ráadásul kedvezményesen végezzük el a teljes klímakarbantartást, kérésre akár UV-festékes adalékolajjal töltve (hogy szivárgás esetén UV lámpával azonnal megtaláljuk, hol van a baj). Ráadásul ha Bosch pollenszűrőt vásároltok, akkor maga a csere ingyenes.

További tippjeink

Minden, amit a tavaszi gumicseréről tudni érdemes

Minden, amit a tavaszi gumicseréről tudni érdemes

Olyan hirtelen lett 0 fokból 15 fok, hogy bár nyilván felkészülünk a gumicsere-időszakra, mégis szinte meglepetésszerűen ébredtünk rá, hogy itt az idő. Ilyenkor megugrik a szerviz látogatottsága is, reggeltől estig csak gumit cserélünk. Magyarországon azért jellemző, hogy nem mindenki hozza szervizbe az autóját gumit cserélni, főleg ha van elég felnije. Kerék le, kerék fel és kész.

Miért érdemes rendszeresen átvizsgáltatni az autónkat?

Miért érdemes rendszeresen átvizsgáltatni az autónkat?

Ugye te sem csak akkor mész orvoshoz, amikor már túl vagy az első csomag százas zsepin és elszedtél egy doboz aszpirint? Nos az autód sem akkor szeretne csak gondoskodó kezekbe kerülni, ha már nagy a baj. Évente legalább kétszer egyébként is el kell látogass egy szervizbe a gumicsere apropóján és egy jó szervizben részletes átvizsgálási lehetőséget is kérhetsz.